R.I.P Shams Tore 2003-2013

January 20th, 2013

Tore min Tore fick somna in i dag. Han har haft problem i sin kotled länge länge nu och var fortfarande tregradigt halt vid böjprov efter nästan 1½ års promenadridande/vilande. Troligtvis gammalt groll ifrån galoppen.

Han fick en sista vila uppe vid ån i skogen bredvid Zadac.

Tore uppsala

Gott nytt år

December 31st, 2012

Jag önskar alla läsare ett gott nytt år och god fortsättning.

Alltid lär man sig något

December 30th, 2012

Och det jag har lärt mig av Tore är att det finns en anledning till att folk röntgar hästar innan  köp. Då behöver man inte upptäcka saker som ställer till problem och gör att man som hästägare behöver ta tunga beslut. När jag skaffar häst är det med tanke på att ha många roliga år framför mig med tävlingar och hobbyridning. Att få komma ut i skog och mark eller åka på något roligt jippo. När man som hästägare lägger ner flera tusen varje månad, all tid för att utveckla hästen till det man drömmer om och det jobbigaste när man inser att det inte funkar, att man fäst sig vid hästen och måste ta det där beslutet.

Just nu känner jag mig mest uppgiven.

Klinikbesöket

December 18th, 2012

I dag var det dax för Tores klinikbesök. Efter lite tjafsande med lastning kom vi iväg och fram till en öde klinik. De hade tydligen en del avbokningar på grund av vädret.

Resultatet av dagens besök var dystert med en del röntgenfynd. Prognos: ej god.

Lite glädje!

December 2nd, 2012

Jag och U, en av medryttarna var en heldag på globen i lördags. En barnfri dag och en massa hästar! Kan det bli bättre? Gick även i shopen men köpte enbart lite benreflexer, en manborste och engångslindor. Letade efter en grimma till Tore men orkade inte titta ordentligt.

Bara elände

November 29th, 2012

Finns aldrig något roligt att skriva nu förtiden. Kanske blir det bättre nästa år? Vi har fått ta bort katten och våran gammeltik. Så hushållets inomhusdjur halverades under ett par månader.

På hästfronten är det lika eländigt. Sen Tore vurpade i hagen har han varit skum och allmänt oren. Har tid på kliniken den 18 dec.

Zlota fick hosta av höet jag hade köpt, visade sig vara mögligt då bonden inte torkat det ordentligt. Så jag fick lov att byta till hösilage och tada! nu står hon med misstänkt fång. Boxvila och finadyne, har jag tur lyckades vi stoppa det tidigt. Har vi super super tur är det hövbölder i två hovar… Men oddsen talar emot… Som vet sa, en hov med hälta, värme och puls kan man ta men två???? Det som talar för är att det fanns märken efter små hovbölder i bägge men de var redan utläkta.

Kanske någon som vill byta två hästar mot vandrande pinnar eller några agilitydresserade guldfiskar?

Klinikbesök

October 10th, 2012

Tores hovböld ville inte ge med sig, veterinären tyckte vi skulle vänta ut den och hovslagaren hade inte tid förrens på torsdag. Så i går ringde jag till atg och fick en tid på eftermiddagen. Fast att å en tid utan planering var inte det lättaste. Men två barn och en häst på kliniken själv… Ingen kunde följa med men till sist hjälpte stallägarens mamma mig genom att komma till kliniken och hjälpa mig med barnen. Guld värt! TACK TACK

Det visade sig vara samma böld som de fick gräva lite i och sen rann de en härlig sörja med gruskorn i. Stackars killen. Sen måste jag dessutom tillbaka dit i morgon för att byta bandaget, för han behöver lugnande ör att jag ska kunna å en chans att lyfta hoven och fixa.

Fördel med skadad häst

October 1st, 2012

Jag slipper ha dåligt samvete över att jag inte hinner rida. Nackdel med häst på boxvila är att boxen måste mockas flera gånger om dagen.

Hovböld

September 30th, 2012

Tores hovböld vill inte samarbeta så nu har veterinären varit ute och tittat. Blev finadyne till att börja med och sen får vi sen om det hjälper eller om det kommer behöva öppnas mera. Veterinären ville inte gärna börja gräva i onödan eftersom det kan bli värre då.

Så boxvila i fem dagar för där är det enda stället som det är torrt. Suck.

En anledning till att…

September 24th, 2012

… jag inte skrivit här på länge. Pinsamt att erkänna men helt plötsligt efter en lite “krasch” på datorn så fungerade inte autoinloggningen. Ärligt, vem kommer ihåg sitt lösenord efter typ 7år??? Inte jag i alla fall. Men sen en dag lyckades jag fixa det och vips! Här är jag!!!

 

Tore läker sin hov efter hovbölden och jag tycker nog att det börjar bli dax att slå på en sko igen. Men han reagerar fortfarande lite. Bara det inte är ännu mera i hoven. Den som lever får se!

Annars är det mest barn och renovering som gäller. Hinner inte rida så mycket som jag önskar, tur att mina medryttare “lurar” ut mig så jag kommer ut. Men snart kan Meja äta lite annat än bara mammas mjölk. DÅ blir livet lite lättare för mig. Eller?

Sen håller vi på att lära oss teckenspråk som stöd så det innebär att varje måndag i ett par veckor är bokat. Det är för Siris skull, för att hon ska kunna utveckla sitt tal. Det är om inte annat roligt att lära sig teckenspråk! Praktiskt att använda hemma. *teckna teckna teckna*= *ska vi ha kakor till fikat*  t ex. Utan att små barnöron hör…